06
 Allan Petersen, systemarkitekt 
Titel: Systemarkitekt
År i FDC: 5 år
Uddannelse/baggrund: Allan er uddannet Datamatiker og har efterfølgende været en del år hos Mærsk Data, SAS Data/Scandinavian IT Group og CSC.Hvorfor valgte du FDC som arbejdsplads?
”Jeg arbejdede på et projekt til FDC. Samarbejdet blev dog afbrudt, da FDC valgte at hjemtage projektet og udvikle det selv. Jeg havde i processen haft en god dialog med FDC, og da de henvendte sig og fortalte om deres moderniseringsstrategi, blev vi hurtigt enige om, at vi var et godt match. Jeg fik et jobtilbud, som jeg valgte at takke ja til og har nu været her i 5 år.”

Hvad består dine arbejdsopgaver hovedsageligt i?
”Jobbet som Systemarkitekt i FDC giver berøring med stort set alle arkitekturdiscipliner og man arbejder bl.a. med opgaver som fx:

– Sikre samspillet mellem vores forretningsstrategi, processer og det teknologiske fundament.
– Sikre kontinuerlig governance af arkitekturen så den løbende vedligeholdes og udvides til at understøtte projekternes behov samt:
– Understøtte udvikling ved at kommunikere og formidle arkitekturen.
– Deltage aktivt i spikes og projekter for at udvikle nuværende og nye generationer af vores systemer.
– Understøtte effektive og agile arbejdsgange med metoder og processer.
– Understøtte salgsprocessen gennem bl.a. udvikling af salgsmateriale samt deltagelse på kundemøder og workshops.

Vi samarbejder med alle interessenter i udviklingslivscyklussen, fra Salg og Kunder henover Forretning til Udvikling og Drift. Det er derfor også vigtigt, at man er stærk til at kommunikere både skriftligt, mundligt og, ikke mindst, visuelt.”

Hvad er spændende, udfordrende og udviklende ved dit job?
”Vi er inde i en spændende udviklingsfase, hvor vi er i gang med en gennemgribende modernisering af vores systemportefølje, herunder er vi i gang med at bygge næste generation af vores digitaliseringsplatform, der bl.a.:

• Udstiller brugergrænseflade til både sagsbehandlere og slutbrugere
• Understøtter automatisering af kundernes processer
• Understøtter integration mellem 3. parts systemer og vores platform
• Udstiller moderne API’er, der gør det muligt for kunder at bygge løsninger oven på vores system”

Hvordan er udviklingsmulighederne i FDC?
”Der er flere forskellige udviklingsmuligheder i FDC. Man kan fx starte som junior-udvikler og udvikle sig til at blive senior-udvikler for så at blive systemarkitekt. Hvis man ønsker det, er der også mulighed for at gå ledervejen.”

Hvordan vil du beskrive det faglige samarbejde i FDC?
”Gennem det tætte samarbejde og dialog med hele organisationen, får man opbygget et stærkt fagligt netværk og derigennem opnår man et rigtigt godt kendskab til både forretning og IT. Der er en god samarbejdsvilje, folk er åbne og imødekommende, og der er altid tid til at hjælpe en kollega i 5 minutter.”

Hvordan vil du beskrive det sociale miljø i FDC?
”Det sociale miljø i FDC er super godt! Folk er meget sociale, og vi er gode til at holde fester. Vi har et meget aktivt og kreativt festudvalg, så der bliver holdt nogle sjove og gode fester.
Vi har også en efterbar som bruges rigtig flittigt.
Ud over festerne, har vi også mulighed for at træne i vores nye motionsrum, her bliver der gået til den, ikke mindst ved bordtennisbordet, hvor der bliver udkæmpet mange drabelige dyster.
Ved at være medlem af sportsklubben, er der også mulighed for at spille golf, padel-tennis, løbe og meget mere.
Motionsrummet har også en fysioterapeut tilknyttet, som laver holdtræning – så dét er endnu en mulighed, hvor man kan være aktiv og social.
Hvert år deltager vi, ligesom mange andre virksomheder, i DHL.
Ud over det har vi også en meget aktiv vinklub.
Så det sociale miljø er bestemt en motivationsfaktor for at arbejde i FDC.”