Dimple Kakkad, Senior udvikler
År i FDC: 4 år
Uddannelse: Uddannet ingeniør fra Indien. Har elve års erfaring fra it-branchen.
Dimple kom til Danmark for seks år siden. Udover at have arbejdet i Indien har Dimple arbejdet i Singapore.
Da hun kom til Danmark, blev hun tilmeldt et EU-projekt, som hedder Kvinder for Fremtiden. Dette projekt gav hende mulighed for at komme tre måneder i praktik. Praktikpladsen blev FDC, og her har hun været lige siden.Hvorfor valgte du FDC som arbejdsplads?
”FDC søgte Mainfraime udviklere, og jeg startede som sagt i et praktikforløb. Uden nogen binding for hverken FDC eller mig. Jeg blev virkelig budt hjerteligt velkommen og blev taget rigtig godt imod af alle her i FDC. Jeg fik hurtigt gode og relevante arbejdsopgaver, så jeg på den måde hurtigt kunne vise mit værd. Efter praktikperioden fik jeg et jobtilbud fra FDC, som jeg takkede ja til. Der er mange grunde til at jeg takkede ja til stillingen – jeg var rigtig glad for de arbejdsopgaver, som jeg havde fået lov til at kaste mig ud i, mine hjælpsomme kollegaer, og jeg var også rigtig glad for chefen og hans ledelsesstil. FDC har også en god størrelse med de ca. 200 medarbejdere, er virksomheden ikke for stor, men en passende størrelse, hvor du selv kan gøre en forskel og se dine arbejdsopgaver gøre en forskel for kunden. Det er meget motiverende for mig. Jeg har tidligere arbejdet i en stor international virksomhed i Indien, og selvom det også er meget spændende, er du en mindre brik i det store puslespil, end du er her i FDC. Her kan du se dine arbejdsopgaver i brug hos kunden – dét er motiverende for mig.”

Hvad består dine arbejdsopgaver hovedsageligt i?
”Mine arbejdsopgaver består hovedsageligt at Mainfraime udvikling. Ud over dette har jeg også spændende opgaver inden for analyse, design og test. I april 2018 blev FDC en agil virksomhed, dette betyder bl.a. at vi på sigt skal kunne løse alle typer opgaver inden for teamet. Derfor har jeg mulighed for at komme med ind over andre opgaver end udvikling og lære andre kompetencer. Vi er på en agile rejse, hvor vi hele tiden lære, hvordan vi bedst muligt samarbejder. Derfor er det også vigtigt, at man er forandringsparat, der er sket mange ændringer i FDC, og man skal kunne være i stand til at gribe de muligheder, som forandringerne bærer med sig. På den måde kan man som medarbejder også udvikle sig.”

Hvad er spændende, udfordrende, udviklende etc. ved dit job?
”Jeg kan godt lide udfordringer, og jeg kan også rigtig godt lide at være proaktiv. Begge ting oplever jeg i FDC. Jeg har haft en utrolig stejl læringskurve i de fire år, hvor jeg har arbejdet her. Jeg føler, at her er store muligheder. Jeg oplever, at både ART-ledelsen og den øvrige ledelse er gode til at lytte, og jeg har også oplevet at lederne handler på de udfordringer, man kommer med som medarbejder. Jeg har også følt at min leder har været god til at dyrke mit potentiale.”

Hvordan er udviklingsmulighederne i FDC?
”Der er muligheder for at udvikle sig i FDC. Hvis man har de ambitioner, er det muligt at gå til sin leder og få en god dialog. I år er vi blevet en del af TSS-koncernen. Det betyder, at mulighederne for at udvikle sig, hvis man har ambitionerne, er større og mulighederne er flere end før. Der er nu adgang til en større verden af muligheder. , fx er jeg så heldig, at være blevet en del af et Talentprogram, som er et to-årigt udviklingsprogram, som FDC kan tilbyde via TSS.”

Hvordan vil du beskrive det faglige samarbejde i FDC?
”I FDC er der en del erfarne medarbejdere, som kan lære fra sig. Og vi har for et par måneder siden fået fem nye unge udviklere i ART’en. Vi er derfor et team med forskellige kompetencer med forskellige års erfaring, og det forhindrer os ikke mod at hjælpe hinanden i teamet eller på tværs af teams. Jeg oplever både teamånd og også en vilje for at lave den rigtige løsning over for vores kunder.
Der er retrospektive forum – både på team og ART-niveau, hvor man identificerer områder, der skal arbejdes på for at opnå et mere effektivt og agilt samarbejde samt dele de ”Best Practices”.
Jeg føler, at den retning som FDC er inde i med det agile set-up er god. Selvfølgelig kan alt ikke være perfekt fra starten, men det er en rejse, og vi skal blive ved med at komme videre.”

Hvordan vil du beskrive det sociale miljø i FDC?
”Det sociale miljø er fedt. FDC er en god størrelse til, at vi kan lave sjove sociale arrangementer. Vi har et rigtig godt og engageret festudvalg, som arrangerer sommerfest og efterbar (ca. hver 3. måned). De sociale arrangementer er ofte et godt sted at få talt med kollegaer fra andre teams/områder og bygge relationer på tværs af huset. På den måde er det også en rigtig god mulighed for uofficielt at vidensdele. Ofte er der mange, som deltager i de sociale arrangementer, hvilket kun gør det sjovere selv at deltage.
Vi har også et næsten nyt motionsrum i huset og forskellige sportsgrene, som man kan deltage i. Jeg er fx medlem af løbeklubben, hvor vi hver tirsdag og torsdag løber ca. 5 km i området. Det er også en god mulighed for at være social sammen med sine kollegaer.”

Her kan du oprette det indhold, der skal bruges inden for modulet.